2023 - 12 Mayıs Hemşireler Günü

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası ve Hemşireler Günü kapsamında Hastanemiz Konferans salonunda “Hemşireler Günü Etkinliği” düzenlendi.

Programa Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Mustafa BULUT başkanlığında tüm Hastane Yönetim Ekibi, hemşirelerimiz ve ebelerimiz ile birlikte sağlık çalışanlarımız katılım gösterdi.

Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Mustafa BULUT, etkinlikte gerçekleştirdiği açılış konuşmasında; hemşireliğin tarihi çok eskilere dayanan, kainatta yaratılmış en kıymetli canlı olan insana bakım verici rolü ile temelinde insan sevgisi, şefkat, özveri ve hoşgörü ile yoğrulan kutsal bir meslek olduğunu belirtti. Hemşirelik mesleğinin temellerini empatinin oluşturduğuna değinerek, konuşmasını “Sağlık, mutluluk ve hayatın tüm güzellikleri; sağlık sistemimizin beyaz melekleri olan sizlerle olsun.” şeklinde tamamladı.

Hastanemiz Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Deniz TAŞDELEN ÖĞÜLMEN etkinlik kapsamında yaptığı konuşmasında; Hemşireler Gününün tarihi sürecinden bahsederek, hemşireliğin köklerinin insanlığın doğuşuna dayandığını vurgulamış ilk müslüman hemşire Rufeyde Bint Sa’d ve Çanakkale Savaşında ilk Türk Hemşire olarak hizmet sunan Safiye Hüseyin ELBİ’nin de ülkemiz için modern hemşireliğin doğuşu olduğunu belirtti. Uluslararası Hemşirelik Konseyi (ICN)’nin belirlediği ‘’BİZİM HEMŞİRELERİMİZ, BİZİM GELECEĞİMİZ’’ 2023 temasına da değinerek hemşirelik mesleğinin profesyonelleşmesi için daha fazla çalışmamız gerektiğinin önemini vurgulamıştır.

Hemşirelik Haftası kapsamında gerçekleştirilen konuşmaların ardından etkinliğimiz ‘’BİL BAKALIM YARIŞMASI ‘’, ‘’ÖDÜL TÖRENİ’’ ve hastanemizin müzik grubunun hazırlamış olduğu ‘’MÜZİK VE ŞİİR DİNLETİSİ’’ programı ile son bulmuştur.

BİZİM HEMŞİRELERİMİZ
Yerin bir beşik gibi sallandığı anda yerinde durmakta zorlanırken bile hastalarının yanına koşan ve‘ onlar önce Allah’a emanetler, sonra bize emanetler, bizler her ne olursa olsun hastalarımızın yanında olmalıyız’ diyen Şeyma Hemşire ,
‘hemşirem günün kutlu olsun.’
Bir poşetin içine çocuğundan geriye kalan patiğini ve eşinden geriye kalan tek tişörtünü koyup, ‘benim hayatım bundan sonra bu poşetten ibaret.’ Diyen babanın omzuna dokunup gözyaşlarını silen kadın,
‘hemşirem günün kutlu olsun.’
Molozların altından annesinin cesedinin çıkmasını günlerdir bekleyen ve soğuktan hastalanıp hastaneye yatan on bir yaşındaki Rüzgar’a bir anne sıcaklığında yaklaşan kadın,
‘hemşirem günün kutlu olsun.’
Babasının enkaz altında olduğunu öğrenip saatlerce belki günlerce yol giden, taşların altından babasını çeken, ama yine de ailesi için-hikayesine rağmen- güçlü mü güçlü duran kadın,
‘hemşirem günün kutlu olsun.’
Hatay’da enkaz altında kalan yakınlarından haber beklerken hastaneye koşan , hastalarına sarılan Nurten Hemşire,
‘hemşirem, günün kutlu olsun.’
Adıyaman’da seksen dört yaşındaki Emine teyzeyi kurtaran isimsiz melek,
‘hemşirem günün kutlu olsun.’
İskenderun Devlet Hastanesi’nde hastaneyi tahliye ederken meydana gelen ikinci depremde göçük altında kalarak hayatını kaybeden Rukiye Hemşire,
‘hemşirem günün kutlu olsun.’
Yakını olup ta giden ya da gönüllü olup deprem bölgesine gidip var gücüyle yaralıların yaralarını saran kadın-erkek
‘hemşirem, günün kutlu olsun.’
Hemşirelik yürekli olmaktır.Koşulsuz sevmek insanları ve bir gülüş uğruna geceler boyu uykusuz kalmaktır. Vicdanı yoğurup yüreğinde şefkatle dokunmaktır elleriyle.
Kimi evinde, kimi görev başında hayatını kaybeden, derin bir uykuya dalan kimi kadın, kimi erkek...Bizim hemşirelerimiz...Bizim hemşirelerimiz...
Mekanınız cennet olsun ,sizin de gününüz kutlu olsun.
Mehtap RANDA
HEMŞİRE