Anne & Bebek

Anne Sütü, Emzirme (Laktasyon/Relaktasyon) Polikliniği

Anne & Bebek

Çocukların sağlıklı büyümesinde en önemli unsurlardan biri, bebeklerin emzirilmesidir. Emzirme danışmanlığı başarılı emzirmenin sağlanmasında önemli rol oynar. Anne sütü ile geçen antikorlar, bebekleri yaşamlarının ilk 6 ayında birçok hastalığa karşı korumakta, beslenme bozukluklarının sıklığını azaltmakta ve besin kaynaklı enfeksiyonları önlemektedir. Ayrıca geleceğimizin teminatı olan bebeklerin sağlıklı büyüyüp gelişmeleri için en ideal besin anne sütüdür.

Ailelerimize ve özellikle annemize destek amacıyla anne sütü emzirme polikliniğimiz hizmet vermektedir. Hastanemizde gebelikten itibaren doğum öncesi ilgili polikliniklerde ve Emzirme ve Relaktasyon Polikliniği (Birimi) ile koordineli olarak anne adaylarına anne sütü ve emzirmenin önemi, doğru emzirme pozisyonu ve teknikleri, anne bebek bağlanması (ten tene temas), memede sorun (dolu meme, tıkalı meme, mastit ve apse vb.) olan anneleri bilgilendirme, anne ve bebeğin ayrı olduğu durumlarda sağım yöntemi ve teknikleri, emzik ve biberon kullanımının zararları hakkında bilgilendirme, anne sütü dışındaki beslenme şekillerinin ne zaman ve nasıl verilmesi gerektiği konusunda eğitim verilmektedir. Mesai saatleri içinde poliklinik -1.katta  bulunan Laktasyon (Emzirme) polikliniğimizde hizmet verilmektedir.

EMZİRME POLİKLİNİĞİNDE VERİLEN HİZMETLER

• Emzirme polikliniği içerisinde annenin bebeği doğru emzirmesine yönelik hizmetlerin yanı sıra bazı danışmanlık hizmetleri de verilir.
  • Emzirme polikliniğinde;
  • Yeni doğum yapan anneye emzirme ile ilgili ve sütü artırma yöntemleri,
  • Emzirmede sorun yaşayan annelere,
  • Meme çatlakları ya da, memede şişkinlik ve kızarıklık olan anneler
  • Emzirme başlamasına rağmen, bebekde kilo kaybı olan durumlarda
  • Evlatlık edinilmesi durumunda bebeğini emzirmek isteyen annelere
  • Bebeklerin memeyi reddetmesi halinde,
  • Emzirmeye ara verilip tekrar emzirmenin istenmesi halinde
  • Süt sağılması ve sütün doğru şekilde saklanması hususunda hizmetler verilir.

Mesai saatleri içerisinde TEL: 0216 5642400 den 2139

• Laktasyon.jpeg

Halk Sağlığının Müdürlüğü’ nün yayınladığı ‘Emzirme ve Anne Sütü İle İlgili Sık Sorulan Sorular’ a ‘https://hsgm.saglik.gov.tr/depo/birimler/cocuk_ergen_db/dokumanlar/yayinlar/Kitaplar/Emzirme_ve_Anne_Sutu_Ile_Ilgili_Sik_Sorular_Sorular.pdf’ linkinden ulaşılabilir.