2023 - Dünya Palyatif Günü

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Palyatif Bakımı “Yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan hasta ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini, başta ağrı olmak üzere tüm fiziksel, psikososyal ve ruhsal sorunların erken tespit edilerek ve etkili değerlendirmeler yapılarak önlenmesi veya giderilmesi yolları ile arttıran bir yaklaşım” olarak tanımlamıştır.

Hastanın acı çekmesini önlemek , hasta ve yakınlarına psikolojik, sosyal destek vererek yaşam kalitesinin artırılmasına odaklı bir bakım şekli olan palyatif bakımı desteklemek ve farkındalığı artırmak için; hastanemiz 20 yataklı Sultanbeyli Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Servisi’nde yatan hasta ve hasta yakınları için Dünya Palyatif Bakım Günü kutlaması yapılmıştır,. Etkinliğimizde hasta yakınları ve sağlık çalışanları günün anlam ve önemi için birlikte pasta kesmiştir.

• Dünya Palyatif Günü.jpg